Blatter afviser kendskab til Havelange-bestikkelse

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, afviser ethvert kendskab til, at hans forgænger Joao Havelange og Ricardo Teixeira i 1990'erne tilranede sig op mod 700 millioner kroner i bestikkelse.

De mange penge endte i Havelange og Teixeiras lommer via sportsmarketing-firmaet ISL, der frem til 2001 købte og solgte Fifas tv-rettigheder.

Sepp Blatter hævder, at han ikke kendte til de lyssky pengeoverførsler.

- Det passer ikke, siger Sepp Blatter til det tyske medie SWR.

Søndag hævdede engelske BBC, at tv-stationen har set et brev, der beviser, at den nu 79-årige schweizer var fuldt vidende om, hvad der foregik.

Sepp Blatter var frem til 1998 generalsekretær i Fifa, før han overtog præsidentposten fra brasilianeren Joao Havelange.

Havelange og landsmanden Ricardo Teixeira, der sad i Fifas eksekutivkomité, udnyttede deres positioner til at berige sig selv.

- Jeg har helt sikkert ikke vidst noget om det. Hvis jeg havde kendt til, hvad de lavede, så havde jeg sat spørgsmålstegn ved det.

- Jeg havde sagt, at de skulle stoppe.

- Jeg er vred. Jeg er også vred over, at jeg bliver stillet til ansvar for alt. Det kan jeg ikke, siger Sepp Blatter.

I oktober blev Blatter suspenderet i 90 dage af Fifas etiske komité på grund af en mistænkelig betaling på to millioner schweizerfranc til præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

Blatter forlader efter planen sin post ved Fifa-valget den 26. februar, hvor en ny præsident skal vælges.

/ritzau/

Dagens Gossip