Blatter: Efterforskning minder om katolsk inkvisition

Den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, efterforsker i øjeblikket Fifa-præsident, Sepp Blatter, og dennes rolle i hele den korruptionsskandale, der har ramt verdensforbundet.

Ifølge Sepp Blatter, så minder hele den efterforskning efterhånden om en katolsk inkvisition.

- Denne fordomsfulde afhøring er næsten ligesom en gammel katolsk inkvisition. Jeg er skuffet og indimellem trist, men jeg er ikke bitter. Bitterhed fører jalousi med sig, som fører had med sig, og had hjælper ikke nogen her i livet, siger Sepp Blatter i et interview med den tyske tv-station ARD.

I interviewet nægter Blatter igen, at han skulle være involveret i den korruption, som adskillige Fifa-personer i øjeblikket mistænkes for.

- Hvad, jeg kan sige om mig selv, er, at jeg er en ærlig person, og jeg har haft for stor tillid, siger den 79-årige schweizer med adresse til flere Fifa-personer, som Blatter dog ikke navngiver i interviewet.

Senest har Blatter afvist ethvert kendskab til, at hans forgænger Joao Havelange og Ricardo Teixeira i 1990'erne tilranede sig op mod 700 millioner kroner i bestikkelse.

Søndag hævdede engelske BBC, at tv-stationen har set et brev, der beviser, at den nu 79-årige schweizer var fuldt vidende om, hvad der foregik.

De mange penge endte i Havelange og Teixeiras lommer via sportsmarketing-firmaet ISL, der frem til 2001 købte og solgte Fifas tv-rettigheder.

Sepp Blatter var frem til 1998 generalsekretær i Fifa, før han overtog præsidentposten fra brasilianeren Joao Havelange.

Sepp Blatter blev i oktober suspenderet i 90 dage af netop Fifas etiske komité, som han nu sammenligner med en katolsk inkvisition.

Suspenderingen skyldtes en mistænkelig betaling på to millioner schweizerfranc til præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

Den 26. februar skal der vælges ny præsident i Fifa, og Sepp Blatter forlader posten.

/ritzau/

Dagens Gossip