Blatter er i FBI-søgelys efter ny Fifa-bestikkelsessag

Amerikanske myndigheder efterforsker beviser, som indikerer, at den afgående præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, var vidende om bestikkelse på 100 millioner dollar betalt til medlemmer af verdensforbundet.

Det skriver BBC, der har undersøgt sagen, som beskriver, hvordan sportsmarketing-firmaet ISL betalte et samlet beløb på 100 millioner dollar til Fifa-medlemmer - heriblandt den tidligere Fifa-præsident Joao Havelange.

Også Fifa-topbossen Ricardo Teixeira skulle ifølge BBC have fået del i pengene, som ISL brugte på at sikre sig lukrative tv-rettigheder og marketingrettigheder i 1990'erne.

Blatter har tidligere sagt, at han ikke vidste noget om betalingerne. BBC's journalist Andrew Jennings har dog set et brev, som Federal Bureau of Investigation (FBI) i USA er i besiddelse af, og som sår tvivl om Blatters afvisning af sagen.

Brevet refererer til ISL-betalingerne og er angiveligt skrevet af Havelange, som fortæller, at Blatter "var fuldt vidende om alle aktiviteter" og "altid informeret" om dem.

Blatter var på daværende tidspunkt Havelanges højre hånd, før schweizeren selv tog over som Fifa-præsident i 1998. 79-årige Blatter har afvist at svare på BBC's anklager.

I oktober blev Blatter suspenderet i 90 dage af Fifas etiske komité på grund af en anden mistænkelig betaling på to millioner schweizerfranc til præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

Blatter forlader efter planen sin post ved Fifa-valget den 26. februar, hvor en ny præsident skal vælges.

Platini blev også suspenderet i 90 dage, da sagen kom frem, og efterforskere har krævet franskmanden udelukket for livstid.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip