Blatter hævder snyd ved europæiske lodtrækninger

Fodboldforbundet Uefa står med et stort problem, hvis den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter taler sandt.

Schweizeren, der har fået seks års karantæne fra fodbold for sin rolle i den omfattende korruptionssag i Fifa, siger i et interview med en argentinsk avis, at Uefa har snydt ved lodtrækninger til store turneringer som EM, Champions League og kvalifikationsturneringer til VM.

Ifølge Sepp Blatter har man brugt kolde og varme bolde i de store glasbowler, som bliver brugt ved lodtrækningerne. Boldene indeholder hver en lille seddel med holdenes navne, der bliver afsløret, når boldene skilles ad.

- Man kan selvfølgelig adskille boldene fra hinanden ved at køle dem ned eller varme dem op. Selvfølgelig kan det gøres. Jeg har set det gjort på europæisk niveau, men aldrig i Fifa, siger Sepp Blatter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tidligere Fifa-præsident bliver i interviewet med avisen La Nacion bedt om at uddybe sine påstande. Han svarer således:

- Du lægger boldene i køleskabet, inden de skal bruges. Når man så stikker hånden ned i glasbowlen, kan man sammenligne og differentiere dem fra hinanden og mærke, hvilke der er kolde, og hvilke der er varme.

I interviewet bedyrer Sepp Blatter i øvrigt fortsat sin uskyld i spørgsmålet om korruption.

- Blatter er ikke korrupt. De har forsøgt at finde noget på mig, men de kommer ikke til at finde noget, som viser, at jeg har forbrudt mig mod nogen schweizisk lov, siger Sepp Blatter om sig selv.

I det store interview fortæller schweizeren også om navngivne sydamerikanske fodboldledere og deres gerninger og ugerninger.

Blandt andet fortæller han om den afdøde argentinske fodboldleder Julio Grondona, som gjorde korsets tegn og bad Gud om hjælp, da han hørte, at fodboldstjernen Diego Maradona var blevet dopingtestet i VM-slutrunden i USA i 1994.

Maradona blev også testet positiv for et dopingstof ved den lejlighed.

/ritzau/

Dagens Gossip