Blatter kritiserer Platini: Qatar-VM var på vej til USA

Det kontroversielle valg af Qatar som vært for fodboldens VM-slutrunde i 2022 kunne være undgået.

Således var værtskabet på vej til USA. Det fortæller den suspenderede præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, i et interview med det russiske nyhedsbureau Tass.

Schweizeren beretter, at det var den franske præsident Nicolas Sarkozy og den franske præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Michel Platini, der sørgede for, at værtskabet i stedet tilfaldt Qatar.

- Alt gik godt indtil det øjeblik, hvor Sarkozy havde et møde med Qatars kronprins, som nu styrer Qatar. Ved en frokost bagefter med Platini, sagde han, at det ville være bedst at tage VM til Qatar. Det ændrede alt, siger Blatter.

I samme ombæring siger Blatter, at valget af Rusland som VM-vært i 2018 vil stå ved magt, selv om også det valg har været genstand for kritik og er blevet undersøgt for mulig korruption.

- Der kommer ikke til at ske ændringer for VM i 2018, siger Blatter.

Han er ligesom Platini suspenderet i 90 dage, mens en mistænkelig pengeoverførsel fra Blatter til Platini på to millioner schweizerfranc undersøges.

Nu er luften kølig mellem de to. Blatter mener, Platini og Uefa stod bag et personligt angreb mod ham og dermed fik skandalerne i Fifa til at eskalere.

- Jeg blev hovedmålet for angrebet, fordi Uefa allerede for tre år siden og særligt efter VM i 2014 ikke ønskede mig som præsident.

- I starten var det et personligt angreb. Det var Platini mod mig. Det var nok, fordi han gerne ville være Fifa-præsident, siger Blatter.

Han går officielt af som præsident 26. februar, når den kommende præsident udpeges. Platini er blandt de syv kandidater, men da han er suspenderet, er det uvist, om han overhovedet får lov at stille op om knap fire måneder.

Hans karantæne på 90 dage kan blive forlænget med 45 dage og vil i det tilfælde først udløbe få dage inden valget.

/ritzau/

Dagens Gossip