Blatter langer ud efter Fifas etiske komité før høring

Den suspenderede Fifa-præsident Sepp Blatter stiller spørgsmålstegn ved troværdigheden i Fifas etiske komité. Det gør han, inden han skal stå skoleret foran komiteen torsdag.

Blatter kommenterede tirsdag komiteen i et brev til 209 fodboldforbund, der omhandlede hans suspendering som følge af korruptionsanklager.

- Den måde, den etiske komité kommunikerer omkring den undersøgelse, der finder sted, har en farlig dimension, skriver Blatter.

- At man opfordrer til den hårdest mulige straf og forstærker befolkningens fordomme er tendentiøst, fortsætter den schweiziske fodboldboss.

Blatter beskriver forløbet omkring hans suspendering og den efterfølgende undersøgelse som en "inkvisition" med reference til den spanske inkvisition, der opsøgte og dømte kættere i 1200-1800-tallet.

Sepp Blatters talsmand Klaus Stoehlker siger til nyhedsbureauet AFP, at Blatter er arrig over Fifas etiske komités kommentarer i den franske avis L'Equipe i sidste uge.

Her stod en talsmand frem og sagde, at Sepp Blatters straf ville være lig med udelukkelse på livstid, da Blatter er 79 år gammel.

Den etiske komité suspenderede Blatter og Uefa-præsident Michel Platini i oktober. Den primære sag omhandler to millioner dollar, som Blatter sendte til Platini i 2011. Ifølge Blatter og Platini for et stykke arbejde, Platini udøvede et helt årti før.

Både Blatter og Platini insisterer på, at overførslen var lovlig og en del af en mundtlig aftale mellem Platini og Fifa.

- Jeg vil fortsat kæmpe for mine rettigheder. Og sidst på ugen vil jeg forsvare mine synspunkter foran komiteen med en stærk tro på, at retfærdigheden vil ske fyldest, skriver Sepp Blatter.

Det ventes, at Fifas etiske komité offentliggør sin dom over Blatter og Platini i starten af næste uge.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip