Blatter: Platini-udbetaling var en gentlemanaftale

Den suspenderede præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, Sepp Blatter, holder fast i, at der intet uregelmæssigt var i udbetalingen på 13,7 millioner kroner til præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, Michel Platini, i 2011.

Transaktionen er fundet kontroversiel, fordi Blatter betalte pengene lige op til, at han stillede op til genvalg ved præsidentvalget, og betalingen var ifølge Blatter og Platini løn for et arbejde, Platini havde udført fra 1998 til 2002.

- Det var en gentlemanaftale og et led i en kontrakt, jeg havde med Platini. Det var implementeret. Flere detaljer kan jeg ikke give, da sagen er under efterforskning, siger Blatter til det schweiziske medie RRO.

Sagen har ført til, at både Blatter og Platini er blevet suspenderet i 90 dage, mens efterforskningen fortsætter.

- Suspenderingen var et chok, men også en befrielse. Den giver mig tid til at reflektere over min fremtid, siger Blatter.

Blatter valgte efter stort pres at gå af som Fifa-præsident, og der skal efter planen udpeges en efterfølger på en kongres 26. februar.

Her stiller Michel Platini foreløbigt op som kandidat, og efter et møde torsdag meddelte Uefa, at man stadig bakker franskmanden op.

Fredag var der dog andre toner fra Det Engelske Fodboldforbund, FA, der trak sin støtte.

Grundet suspenderingen bliver der spekuleret i, at valget bliver udsat. Men fredag siger Blatter, at han ikke forventer en udsættelse.

Samtidig siger Blatter, at hans mål stadig er at lede kongressen til februar.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip