Blatter slår fast: Genopstiller ikke som Fifa-præsident

Det internationale fodboldforbund (Fifa) skal have ny præsident samt gennemføre en række reformer.

Det siger den nuværende præsident Sepp Blatter på et pressemøde og gør dermed en ende på spekulationerne om, hvorvidt han ville genopstille som Fifa-præsident.

- Fifa vil have en ny præsident 27. februar, siger Blatter.

Tidligere mandag bekræftede Fifa, at datoen for et nyt præsidentvalg i forbundet er 26. februar næste år.

Kort efter at være genvalgt som Fifa-præsident i slutningen af maj - et hverv som Blatter har haft siden 1998 - valgte Blatter efter stort pres at trække sig tilbage som præsident, hvilket dog altså først reelt sker, når en ny præsident vælges.

Senere hen åbnede Blatter med kryptiske udtalelser op for, at han måske alligevel ville genopstille, men det afviser han altså nu.

Pressemødet blev kortvarigt afbrudt af en aktivist, der overhældte Blatter med pengesedler som et ironisk symbol på den korruption, som Blatter fra mange sider beskyldes for at have været en del af.

På pressemødet fortalte Blatter også, at Fifa vil lave en specialenhed på 11 personer, som skal reformere fodboldforbundet, der blandt andet er ansvarlig for afviklingen af verdensmesterskaberne i fodbold.

Reformerne, som den nye enhed skal stå bag, skal indeholde kontrol af højtstående Fifa-medlemmer, lige som styringen af Fifa skal under lup.

Specialenheden skal i september fremlægge sine forslag til forbedringer for Fifa. Ændringerne kan først træde i kraft efter en Fifa-kongres, hvilket altså bliver i forbindelse med præsidentvalget til februar.

Pressemødet var Sepp Blatters første foran verdenspressen, siden han meldte sin afgang som Fifa-præsident.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip