Blatter svarer igen på hård kritik fra mulig arvtager

Der bliver skudt med verbale hagl på størrelse med kanonkugler i disse dage i toppen af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), som til februar skal vælge ny præsident efter Sepp Blatter, der har trukket sig i kølvandet på afsløringer om korruption i Fifa.

Mens Fifa undersøger en påstået smædekampagne mod én præsidentkandidat i skikkelse af den nuværende præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, skyder en anden kandidat til posten med skarpt mod den afgående præsident.

Den sydkoreanske forretningsmand Chung Mong-joon annoncerede mandag sit officielle kandidatur, og i samme åndedrag langede han kraftig ud efter afgående Fifa-præsident Sepp Blatter.

Sydkoreaneren beskrev Fifa som en organisation, der "kun er interesseret i at skjule korruption" og fortsatte:

- Den egentlige grund til, at Fifa er blevet sådan en korrupt organisation, er at den samme person (Blatter, red.) har ledet forbundet i 40 år. Absolut magt korrumperer med sikkerhed, sagde han mandag.

Sepp Blatter lader ikke den bemærkning gå ubemærket hen. Schweizeren tog tirsdag til genmæle.

- Det er mildest talt foruroligende at høre Dr. Chung Mong-joon beskrive Fifa som en korrupt organisation.

- I endnu højere grad, når man husker på - og det kan Dr. Chung ikke have glemt - at han selv var vicepræsident i Fifa og medlem af Fifas Emergency Committee i 17 år fra 1994 til 2011, siger Sepp Blatter.

Schweizeren kalder Chung Mong-joons udtalelser for "personlige angreb" og mener, sydkoreaneren optrådte uhyre respektløst på mandagens pressekonference.

Blatter understreger, at man i Fifa er dedikeret til at forbedre organisationen, ledelsen og i det hele taget leve op til ansvaret som fodboldens verdensforbund.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip