Blev kaldt for abe: Fodboldspiller fik 13-årig tilskuer bortvist

Det var ikke en spiller, men en 13-årige pige, som blev bu'et ud under en australsk fodboldkamp i fredags. Den unge fodboldfan kom med racistiske tilråb, og det ville spilleren på banen ikke finde sig i.

Sidney Swans forwarden, Adam Goodes, kom løbende forbi tribunen, da pigen, som heppede modstanderholdet, råbte "abe" efter aborigineren.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Adam Goodes reagerede prompte ved at udpege pigen for sikkerhedsvagterne, som beordrede den 13-årige til at forlade stadion, mens den øvrige publikum buede af hende. Sidney Swans-spilleren var efterfølgende rystet over pigens tilråb - især set i lyset af, at kampen var opvisningskamp for at fejre aboriginske spillere.

- At nå til baglinjen og høre en 13-årige pige kalde mig for "en abe" er rystende - og det er ikke første gang, jeg er blevet kaldt det på banen, siger Adam Goodes til ABC.

Allerede halvanden time efter kampen modtog Goodes da også et telefonopkald fra den unge pige, der undskyldte for sin opførsel - en undskyldning som aborigineren tog i mod. På Twitter understreger Adam Goodes også, at han ikke bebrejder pigen noget.

- Det er ikke en heksejagt. Jeg ønsker ikke, at folk skal være efter denne unge pige. Vi må bare hjælpe til at oplyse samfundet bedre, så det ikke sker igen, tweeter han blandt andet.

Se videoen, hvor Adam Goodes udpeger den 13-årige Magpies-fan, herunder...

Dagens Gossip