Blev svensk mester med dansk pas

Som en af de meget få topatleter har den 24-årige sprinter nemlig dobbelt statsborgerskab, idet hans mor er dansk og hans far svensk.

- Jeg holder lige meget af mine titler, uanset om de er vundet i Danmark eller i Sverige. Men det er sværere at vinde i Sverige, hvor bredden er større, siger han.

Efter at have vundet DM-guld i år på 200 og 400 meter såvel inde som ude plus guld på 4x400 meter udendørs for sin danske klub, KIF, vandt han i weekenden i Borås det svenske mesterskab på 400 meter i 46.35 og tog bronze på den halve baneomgang i regn og blæst i 21.27.

Desuden erobrede han guld med MAI i den ny disciplin, den mixede 4x100 meter (to kvinder og to mænd).

Tidligere på året blev han svensk indemester på 400 meter samt 4x200 meter, så i 2013 er det blevet til ikke færre end ni nationale titler.

- Det har været en god og lang sæson. Jeg slutter på banen med DT-finalen på lørdag på Østerbro Stadion. Måske skal jeg løbe 400 meter på tirsdag i Zagreb, men det skal jeg lige vende med min træner, Christian Trajkovski, siger Nick Ekelund-Arenander.

KIF-stjernen har i sommer i Madrid sat dansk rekord på 400 meter med 45.50.

- Om en tid under 45 sekunder er realistisk allerede næste år, tør jeg ikke sige, men jeg kan stadig forbedre mig, siger han.

Dagens Gossip