Blev voldtaget og fængslet i Dubai: Nu fortæller Marte om mareridtet

24-årige Marte Dalelv arbejdede i en butik i Qatar, men var sammen med en flok kolleger på firmatur til Dubai, da hendes mareridt startede 6. marts.

Sammen med en flok kolleger tog hun i byen, hvor hun blev meget beruset. Da de vendte tilbage til hotellet, bad hun en mandlig kollega om at følge hende hen til sit værelse.

Det fortæller hun norske VG.

I stedet ledte han hende hen til sit eget værelse. Selvom hun sagde nej til at overnatte der, tog han hende alligevel med ind, fortæller hun.

Hun fik sengen, han tog sofaen, og de faldt i søvn.

- Morgnen efter vågnede jeg af, at jeg blev voldtaget. MIt tøj var taget af. Jeg lå på maven. Jeg prøvede at sige stop, men han pressede min nakke ned. Jeg kunne ikke røre mig. Men så var der nogen, der bankede på døren, det var vækning, der var bestilt aftenen i forvejen, siger Marte Dalelv.

Kollegaen sagde, at hun skulle holde kæft, mens han åbnede døren. Hun så sit snit til at tage sit tøj på og stikke af.

- Han stillede sig foran døren. Jeg husker bare, at jeg skreg, at han måtte slippe mig ud. Han sagde: "Husk, at det var dig, som ville dette," siger hun.

Marte Dalelvs første reaktion var at løbe ned i hotellets reception og ringe til politiet og melde voldtægten.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Men politiet virkede mistroiske.

- Gik du til os, fordi du ikke kunne lide det? skulle de blandt andet have spurgt hende.

Marte Dalelv blev fængslet, for i Dubai er sex uden for ægteskabet ulovligt.

Nu har Marte Dalelv fået en fængselsdom på et år og fire måneder. Hun er samtidig blevet fyret fra sit arbejde "på grund af usømmelig opførsel på en arbejdsrejse".

Kollegaen har også fået en fængselsdom, men ikke for voldtægt. Det selvom en tredje kollega i retten sagde, at manden havde fortalt, at han havde sex med Marte, selvom hun sov tungt. Han fortalte, at hun flippede helt ud, da hun vågnede.

Marte Dalelv har nu anket sin dom. Hun kan ikke forlade landet og bor i ventetiden hos præsten i den norske sømandskirke i Dubai.

- Det bliver fremstillet, som om Dubai er et paradis. Som om at alt er godt, og alt er fint. Det er ikke sådan, siger Marte Dalelv, der bare gerne vil hjem til Norge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip