Bliver lovet kamp til stregen: Quentin Tarantino slæber sladdersite i retten

Instruktøren har opgivet sin planlagte western »The Hateful Eight«, fordi Gawker angiveligt var med til at lække manuskriptet, og det vil han have medieselskabet dømt for.

Et tidligt udkast dukkede op på internettet uden Tarantinos tilladelse og Gawker bragte straks links til de websites, hvor drejebogen kunne læses.

En rasende Tarantino beskylder i sit sagsanlæg Gawker Media for at bedrive rov-journalistik, ligesom han anklager selskabet for at have overskredet en journalistisk grænse ved at sætte sig selv i centrum og »uden skam promovere sig selv som den første kilde til at læse hele manuskriptet ulovligt«.

Gawker Media melder imidlertid hus forbi. Redaktionen forsvarer sig med, at man blot bragte nyheden om offentliggørelsen med oplysning om, hvor manuskriptet kunne findes, efter at instruktøren havde været på banen med en tirade om lækagen.

»Det var Tarantino selv, som gjorde sit manuskript til en nyhed - én der gav ham masser af omtale«, skriver redaktionen og fastslår, at hjemmesidens offentliggørelse af de famøse links »var ren rutine og en helt normal del af vores job«.
»Vi agter at slås hér«, slutter Gawker Media.

Tarantino forlanger en erstatning på mindst en million dollars. Dertil kommer et krav om dækning af hans faktiske tab på den skrinlagte produktion.

Dagens Gossip