Bliver væk fra London

»Jeg har altså ikke tid til det. Jeg har travlt med mine egne ting. Mikkel er jo heller ikke min bokser mere, så der er ikke brug for mig,« siger Richard Olsen.

Offentligheden har længe haft indtrykket af, at Mikkel Kessler og Richard Olsen ikke længere var på talefod. Det skyldes måden, de to parter skiltes på for over tre år siden. Dengang var Olsen stadigvæk Kesslers træner, men en omgang regulær udboksning i USA ændrede på det samarbejde.

Gode venner igen

Datoen var helt præcis 21. november 2009. Kessler skulle møde amerikaneren Andre Ward i Oakland, som er Wards hjemmebane. På forhånd havde Mikkel Kessler ikke den store respekt for Andre Ward, hvilket i øvrigt også gjaldt for Richard Olsen. Desværre var den lille amerikaner langt stærkere end forventet, og igennem flere omgange blev danskeren udsat for slag efter slag, indtil dommeren til sidst valgte at stoppe kampen. Efterfølgende besluttede Mikkel Kesslers promotor, Kalle Sauerland, at Richard Olsen var færdig som sin danske guldfulgs træner.

I en periode efter snakkede Mikkel Kessler og Richard Olsen ikke sammen, men siden er de to blevet gode venner igen, og i dag holder de tæt kontakt. Men opbakningen må altså komme fra Danmark og ikke fra tilskuerpladserne i O2 Arena i London i morgen.

»Selvfølgelig skal jeg se den på skærmen. Jeg må smide de penge, det koster at se den,« siger Richard Olsen, der naturligvis tror på sin tidligere elev.

»Jeg mener, at Mikkel er en bedre bokser end Carl Froch, men Mikkel skal i den grad tage styringen på kampen. Det handler om at dominerer, for ellers giver dommerne sejren til Froch. Sidste gang i Herning, syntes jeg, at vi så, at Mikkel er bedre. Problemet denne gang er udebanen. Derfor skal han virkelig være overbevisende for at vinde. Det tror jeg også, han kan,« siger Richard Olsen.

I dag er det Jimmy Montoya, der er Mikkel Kesslers træner, og det samarbejde har på papiret kørt upåklageligt. Siden Montoya overtog styringen i 2009, har Kessler ikke tabt en kamp.

Dagens Gossip