Blodigt Taleban-angreb koster 44 afghanere livet

De ni mænd havde sprængstoffer fastgjort til kroppen, og under angrebet dræbte de sig selv og 44 andre personer, melder Reuters.

34 af de dræbte var civile, mens resten var afghanske sikkerhedsstyrker, oplyser Abdul Rahman Zhwandai, talsmand for den lokale guvernør. Inde i den nu ødelagte retssal befandt 10 andre talebanere sig, og det lykkedes dem alle at flygte fra den retssag, de stod anklaget i, oplyser Qari Yousuf Ahmadi, der er talsmand for den islamistiske bevægelse.

»Vi har sendt adskillige advarsler til regeringen i Farah og advaret den om, at den ikke bør være her,« siger han.

Italienske og amerikanske soldater har været udstationeret i Farah-provinsen under krigen i Afghanistan, og i løbet af det seneste år er angrebene på lokale politikere og embedsmænd i området steget, skriver Reuters.

Onsdagens angreb sætter på ny gang i spekulationerne om, hvorvidt de afghanske sikkerhedsstyrker selv kan varetage sikkerheden i landet, når de sidste NATO-kamptropper bliver trukket hjem sidst i 2014.

I fjor faldt antallet af dræbte civile i Afghanistan efter flere års stigning, viser en opgørelse fra FN. Det internationale samfund frygter dog, at antallet atter vil stige, når de udenlandske kamptropper forlader lander.

Dagens Gossip