Blogger gør op med forestillingen om den perfekte krop efter en graviditet

Der findes et hav af historier om kvinder, der har kæmpet sig til en bikiniklar figur få uger, efter at de har født et barn.

Men en slank krop bør være det sidste, en nybagt mor skal bekymre sig om, mener mor til to Julie Bhosale, som har skrevet et populært blogindlæg om emnet.

Mange kvinder føler et stort pres for at komme tilbage i form lige så snart, de har forladt hospitalet. Men hvad er der egentlig galt med at have en krop, som viser tydelige tegn på at have været igennem ni hårde måneder?

Gennem en række billeder vil Julie Bhosale fra New Zealand gøre op med de idealer, der presser mange nybagte mødre - hendes budskab er, at det er helt normalt, at maven ikke er stram som en teenagepiges, når man lige er blevet mor.

Her er hun før og lige efter fødslen.

Julie Bhosale har taget billeder af sin krop gennem 14 uger for at dokumentere kroppens uperfekte transformation.

Her er hendes figur to dage efter fødslen af hendes søn:

- Vi lever i et samfund, som hver dag viser billeder af kvinder, som lige har født og bare ligner sig selv igen med det samme - godt for dem (seriøst, det er godt. Kate Middleton, du er fantastisk!). Men det sker for meget få. 

- For de fleste af os ændres vores kroppe, og de ændres meget. Det er uhyggeligt, det er hårdt, det kan være decideret ulækkert, og man kan blive ked af det, men det er ægte, og det er normalt, skriver Julie Bhosale i sit blogindlæg.

Her er hun en uge efter fødslen:

Julie Bhosale havde efter sin første graviditet svært ved at acceptere, at hendes krop ikke blev 'normal' igen. Hun havde forventet, at hvis hun bare levede sundt, så ville hendes figur hurtigt vende tilbage.

Men det var ikke tilfældet. 

Efter sin anden graviditet besluttede hun derfor at dele sin post-graviditetskrop for at lade andre nybagte mødre vide, at det er helt almindeligt at have hængemave, buler og strækmærker.

Her er hun 14 dage efter fødslen:

- Vi er begyndt at se en forandring i medierne og online med flere kvinder, der deler de ofte skjulte og uudtalte realiteter af fødsler og deres effekt på kroppen. Så jeg er med i den bevægelse. Her er min #takebackpostpartum krop-blog. Min ægte krop efter to børn, skriver hun.

Her er hun 14 uger efter fødslen:

Læs hele Julie Bhosales blogindlæg her.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip