Blomsterhavet på strandpromenaden i Nice vokser

Skrevet af admin

17/07/2016

Mest læste i dag

På promanden ved siden af stranden i den franske by Nice, hvor det turkisblå Middelhav indbyder til en svømmetur, vokser et hav af blomster, mindeord og stearinlys sig større og større.

Politiet har afspærret en del af Promenade des Anglais, hvor en tonstung lastbil torsdag aften pløjede gennem en menneskemængde og dræbte 84, så folk har mulighed for at samle sig.

Mange kommer med blomster, som de i stilhed lægger på det lille bjerg af roser og liljer. Mange af dem, der forlader mindestedet igen, er tydeligt berørte. Flere græder.

Feriebyen er efter den voldsomme massakre atter fyldt med turister, som spiser is og er på vej til stranden. Men området omkring blomsterhavet står i skarp kontrast. Her er stille, og mange står blot og kigger uden at tale sammen.

I orange og mørkeblå uniformer er Protection Civile, en fransk organisation for hjælpearbejde, tydeligt til stede.

Tre medarbejdere sidder på hug foran en kvinde, som har sat sig grædende på en kantsten. En kvinde fra organisationen lægger trøstende en hånd på hendes skulder.

En af de frivillige medarbejdere er Emma, som fortæller, at mange har brug for at tale.

- Det første, mange siger, er, at de ikke forstår, hvad der er sket. De er vrede, og nogle har mistet deres pårørende, fortæller Emma, som ikke vil nævnes med efternavn, fordi hun er på arbejde for Protection Civile.

- Vi er her for at tale med folk om hændelsen, hvis de har brug for det. Og hvis de har brug for ekstra hjælp, kan vi tilkalde en ambulance, siger hun.

Mindst 84 er indtil videre bekræftet døde i angrebet, mens 202 er kvæstet, heraf 52 alvorligt. Flere af de dræbte er teenagere og børn, som fejrede den franske nationaldag, Bastilledagen, med deres familie.

Derfor er der også særligt ét spørgsmål, som går igen på mange af de sedler med mindeord, som folk har lagt:

"Hvorfor børnene?"

/ritzau/