Blomstrende have midt i Kolding by

Her midt i november-mørket kan det være svært at forestille sig en blomstrende have. Men når foråret kommer, vil arealet mellem Nytorv og Kolding Å blive til endnu en grøn oase i Kolding midtby for borgere og turister. Anlægsgartnere har i løbet af de sidste uger forvandlet den lidt kedelige strækning til et nyt, såkaldt åsted.

1.500 blomsterløg er sat i jorden, blandt dem erantis, narcisser og botaniske tulipaner. Desuden er bedene blevet afdækket med såkaldt champignonkompost for at beskytte de 2.800 stauder, som også er plantet for nyligt, mod stærk frost.

Små grønne pauser

Det nye åsted er ét af de 15 planlagte åsteder langs Kolding Å, og en del af en helhedsstrategi, der skal udvikle Kolding Å og lægge op til leg, aktivitet og små grønne pauser på strækningen mellem Kolding Ådal ved stadion og mod øst med Marina Syd.

- Hvert åsted har sit eget specielle præg eller tema. På det nye åsted ved Nytorv er blomster omdrejningspunktet og det oplagt, at man sætter sig på de nye bænke, der er placeret mellem bedene, og nyder det smukke syn af tusindvis af blomster, som kommer til efterhånden som det bliver varmt næste år og efterhånden som planterne vokser til, fortæller landskabsarkitekt Alexander Priesemann fra By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune, som står bag udviklingen af åstederne.

Allerede i løbet af januar og februar vil juleroserne og erantis begynde at blomstre og pynte på den nye have ved Kolding Å.

Dagens Gossip