Blot to irakere søgte asyl i Danmark i sidste uge

Antallet af registrerede asylansøgere har nu i flere uger ligget under 100 om ugen. Således er der den seneste uge 56 personer, der har søgt asyl i Danmark.

Det viser den seneste opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Fem af dem kom fra Syrien, mens blot to personer kom fra Irak. Derudover søgte 11 afghanere asyl i Danmark, mens de resterende 38 ansøgere kom fra det, ministeriet kategoriserer som "øvrige lande".

Siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar, har Udlændinge- og Integrationsministeriet dagligt offentliggjort en opgørelse over asylansøgninger.

Opgørelsen er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer.

Danmarks grænsekontrol udløber torsdag, men regeringen kan vælge at forlænge den igen - hvilket i givet fald ville være syvende gang.

De 28 EU-lande gav på et møde 12. maj grønt lys til, at Danmark og fire andre Schengen-lande kan forlænge deres grænsekontrol i seks måneder. Indtil videre har Danmark kun forlænget kontrollen med cirka en måned hver gang.

EU fastholder dog, at grænsekontrollen kun er et midlertidigt tiltag på grund af den ekstraordinære situation ved de ydre grænser i Schengen-samarbejdet.

Kontrollen kan ifølge Schengen-reglerne i yderste tilfælde forlænges med op til to år fra starttidspunktet.

/ritzau/

Dagens Gossip