BMC-boss jubler: Tejays podieplads var målet

Cykelholdet BMC har i mange år hørt til blandt sportens store hold med et af cykelsportens største budgetter.

Alligevel har der været langt mellem succeserne, når man ser bort fra Tour-sejren til Cadel Evans i 2011.

Derfor har kritikerne ofte været efter det amerikansk-baserede hold.

Men i år har holdet kæmpe succes. Tre etapesejre, hvoraf den ene var holdtidskørslen på 9. etape, og ikke mindst amerikaneren Tejay van Garderens foreløbige andenplads i den samlede stilling.

- På den korte bane har vi oversteget vores mål. Vi har ikke nået alle endnu, for det ene mål kan vi først se i Paris, siger Jim Ochowicz, som er manager hos BMC-holdet.

Målet i Paris handler åbenlyst om 26-årige Tejay van Garderen, som lige nu er den nærmeste til at true Chris Froome (Sky) i kampen om den gule førertrøje.

- Podiet var et mål for os inden løbet, og det er det stadig. Tejay kom ind i Pyrenæerne på andenpladsen og ud af Pyrenæerne på andenpladsen. Og nu arbejder vi os hen mod Alperne, fortsætter manageren.

Den 26-årige amerikaner er ingen stor sensation. Han blev trods alt nummer fem i sidste års Tour de France, og han blev også nummer fem i 2012, men han har også haft en tendens til at have en rigtig dårlig dag undervejs i det tre uger lange etapeløb.

- Det sker for alle, og vi mener, at Tejay har haft sin dårlige dag. Vi tror ikke, at han får flere.

Jim Ochowicz forventer, at flere af klassementrytterne vil angribe Chris Froome på lørdagens 14. etape. Det er dog tvivlsomt, om det bliver Tejay van Garderen - han plejer ikke at høre til de mest offensive cykelryttere.

Tejay van Garderen har to minutter og 52 sekunder op til Chris Froome på førstepladsen og kun 17 sekunder ned til Nairo Quintana (Movistar) på tredjepladsen.

/ritzau/

Dagens Gossip