BMW undviger brexit og fortsætter fremdrift

På trods af at sommeren har budt på uro på de finansielle markeder og i Europa op til Storbritanniens EU-afstemning i juni, er BMW gået solidt frem. Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

605.534 BMW-producerede biler blev solgt. Det er en solidt stigning fra de 573.079, der rullede fra fabrikkerne i samme periode i 2015.

- Briterne besluttede at forlade EU. Beslutningen forventes ikke at have nogen effekt på BMW' aktiviteter i Storbritannien på kort sigt.

- I takt med, at reglerne for den frie bevægelighed for arbejdskraft og varer skal genforhandles, vil der være en periode med usikkerhed, skriver BMW i sit regnskab.

Væksten i salget af biler og motorcykler sendte omsætning op på 25,0 milliarder euro i de tre måneder, der sluttede med juni, og resultatet før skat til 2,8 milliarder euro. I de samme tre måneder i 2015 var de tal 24,0 og 2,6 milliarder euro.

BMW, der i år kan fejre 100-års jubilæum fra sit hovedkvarter i München, oplevede en solid vækst i alle sine mærker. Ikke mindst på grund af købeglade europæiske forbrugere.

Salget af moderbrandet BMW steg med over 50.000 til 986.557 i første halvdel af 2016.

Det er også gået fremad for den lille Mini, som der blev solgt 174.898 af i halvåret.

- De nye modeller boostede Minis salg i årets første halvår, og gjorde det muligt for Mini at sætte salgsrekord, skriver BMW.

For gruppens andet store britiske brand, Rolls-Royce, er salget for hele halvåret gået lidt tilbage, mens andet kvartal var stærkt. I alt blev der solgt 1684 Rolls-Royce i første halvår.

Der er blevet solgt markant færre Rolls-Royce Ghost, mens der til gengæld er blevet solgt flere Rolls-Royce Wraith og Dawn-modeller.

- Denne seneste tilgang til Rolls-Royce familien har givet det ventede boost til salget, der eller har været holdt tilbage af ændringer i produktionen, skriver BMW.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip