B&O chokerer med kæmpe nedjustering

Fra at have forventet »et positivt« driftsresultat (EBIT) i det forskudte regnskabsår 2012/13, lyder forventningen nu et driftsunderskud på mellem 150 og 200 millioner kroner.

Det er anden gang på kort tid at topchef Tue Mantoni må skrue ned for forventningerne til B&O. Så sent som ved sidste kvartalsregnskab i januar sænkede han udsigterne til omsætningen og overskuddet. Regnskabet blev i det hele taget betegnet som »dumpet« af analytikerne, fordi det langt fra levede op til de mål, som Mantoni har sat for forretningen.

B&Os udmelding tager udgangspunkt i situationen lige nu - i tredje kvartal. Her viser de foreløbige tal, at omsætningen er dykket til 655 millioner kroner fra 766 millioner kroner i samme periode sidste år. Faldet betyder, at driftsresultatet (EBIT) bliver negativt - og det med 144 millioner kroner mod et overskud på 23 millioner kroner i samme periode sidste år.

Virksomheden fremhæver, at det faktisk går godt med salget af B&O Play- og Automotive-produkterne. Men derudover er der tilbagegang i salget. Årsagen mener ledelsen hovedsageligt skal findes i den omfattende butikslukning, som B&O er midt i. Virksomheden venter at lukke op i mod 125 butikker over halvandet år - og lukningerne sker faktisk hurtigere end ventet. Og det koster omsætning.

»Negative kortsigtede effekter af den igangværende omstillingsproces for Bang & Olufsen, herunder de ovennævnte butikslukninger, kombineret med vedvarende makroøkonomisk usikkerhed, særligt i Europa, har resulteret i et tab af momentum i løbet af kvartalet,« skriver B&O-ledelsen i børsmeddelelsen.

På årsbasis forventer B&O nu en omsætning i 2012/13 på mellem 2,8 og 2,9 milliarder kroner. Før dagens nedjustering var forventningen et salg, som var »højere« end niveauet sidste år, der lød på lidt over tre milliarder kroner.

 

Dagens Gossip