Bo Lidegaard stopper som chefredaktør på Politiken

Efter fem år i førersædet stopper Bo Lidegaard som ansvarshavende chefredaktør på avisen Politiken.

Ny mand i front bliver Christian Jensen, der kommer fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør på Information, skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Bo Lidegaard fortsætter fremover som skribent og anmelder for avisen.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, begrundet valget af den 43-årige Christian Jensen med, at han er en journalistisk leder ud over det sædvanlige.

- Christian Jensen forener en dyb journalistisk faglighed med enestående lederegenskaber. Han mestrer både den undersøgende journalistik, den intelligente analyse og den engagerende formidling – uanset om det er på papir eller digitalt.

- Og igennem årene på Information har Christian vist en uforlignelig evne til at inddrage og aktivere læserne, siger Stig Kirk Ørskov.

Christian Jensen har været chefredaktør på Information siden 2010, hvor han har stået i spidsen for en fornyelse af avisen og en digitalisering. Før det var han i en årrække ansat på Berlingske Tidende. I årene 2007-2010 som medlem af chefredaktionen.

Selv mener Christian Jensen, at hans fremtidige stilling på Politiken er den "vigtigste og mest ærefulde post i danske medier", hvilket også er grund til, at han har takket ja til jobtilbuddet.

- Politiken har en helt særlig position og et enestående potentiale i det danske samfund som kvalitetsmedie og kulturinstitution.

- Jeg ser frem til at være med til at udvikle Politiken med alle de muligheder, den digitale udvikling giver for at nå nye målgrupper med nye journalistiske metoder, siger Christian Jensen i pressemeddelelsen.

Han tiltræder i stillingen 1. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip