B&O-regnskab bekræfter den blødende bundlinje

Omsætningen for Bang & Olufsen i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår endte på 655 millioner kroner. Resultatet før skat ender på et underskud på 125 millioner kroner.

Det viser regnskabet, der er blevet offentliggjort fredag morgen. Tallene var forventede. 22. marts var B&O ude og varsle det skuffende resultat.Med hensyn til forventningerne til årets resultat, så er de også uændrede. B&O venter en årsomsætning på mellem 2.800 og 2.900 millioner kroner og et negativt driftsresultat (EBIT) på mellem 150 og 200 millioner kroner. Det er kerneafdelingen af B&O, AV, der bløder, mens både automobil-afdelingen og det billigere Play-produkt klarer sig relativt pænt. En del af årsagen skal findes i, at B&O skærer ned på antallet af butikker, og at det presser omsætningen, forklarer virksomhedens topchef, Tue Mantoni:

»Mens udviklingen i omsætningen på AV området stadig er en udfordring, viser succeserne med BeoVision 11, B&O PLAY og Automotive at vores investeringer i ny produktinnovation bærer frugt,« siger Tue Mantoni i en kommentar i regnskabet og tilføjer:

»Kvartalet blev negativt påvirket af den accelererede transformation af vores forhandlernetværk i takt med, at vi overgår til færre, mere produktive butikker i Europa. Vi begynder at se en positiv effekt fra vores vækststrategi i Kina, men det er stadig ikke nok til at kompensere for den fortsatte makroøkonomiske svaghed, især i Europa.«

Dagens Gossip