B&O sælger forstærkerforretning fra for 32 millioner

Den danske hi fi-virksomhed Bang & Olufsen frasælger ICEpower, der producerer forstærkerenheder.

Det oplyser Bang & Olufsen i en meddelelse i forbindelse med virksomhedens regnskab for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2015/16.

- I dag har Bang & Olufsen underskrevet en aftale om at frasælge 100 procent af aktierne i ICEpower i en management buyout supporteret af Industri Udvikling, lyder det i meddelelsen om handlen, der altså er en manøvre, hvor en del af ledelsen køber ICEpower sammen med en fond.

Salgsværdien på gældfri basis, der tilgår Bang & Olufsen, er 32 millioner kroner, lyder det i meddelelsen.

Mange af de licenser, som forstærkerforretningen har tjent penge på, er flyttet over i B&O inden frasalget.

- Historisk set har forretning relateret til brand licenser, herunder retten til atanvende Bang & Olufsen brandet på udvalgte produkter, for eksempel indbygget lyd ibærbare computere og mobiltelefoner, udgjort en betydelig del af ICEpowers indtjening.

- Over de seneste 12 måneder, hvor licensforretning er blevet et fokusområde for Bang & Olufsen, er alle licensaktiviteter relateret til Bang & Olufsen brandet blevet overført til Bang & Olufsen, lyder det.

B&O luftede allerede sidste år, at selskabet så på muligheden for at sælge ICEpower-divisionen. Frasalget sker i overensstemmelse med strategien om at slanke virksomheden.

I marts 2015 solgte B&O sin Automotive-division, der producerer lydsystemer til blandt andre Mercedes, BMW og Audi, for 1,17 milliarder kroner. Køberen var amerikanske Harman Corporation.

Siden efteråret har rygter om et salg af selve B&O floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har lagt et købstilbud.

Bang & Olufsen er fortsat i dialog om salg. Men der er stadig usikkerhed om, hvordan den vil ende, skriver selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip