B&O sælger forstærkerforretning fra for 32 millioner

Den danske hi fi-virksomhed Bang & Olufsen frasælger ICEpower, der producerer forstærkerenheder.

Det oplyser Bang & Olufsen i en meddelelse i forbindelse med virksomhedens regnskab for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2015/16.

- I dag har Bang & Olufsen underskrevet en aftale om at frasælge 100 procent af aktierne i ICEpower i en management buyout supporteret af Industri Udvikling, lyder det i meddelelsen om handlen, der altså er en manøvre, hvor en del af ledelsen køber ICEpower sammen med en fond.

Salgsværdien på gældfri basis, der tilgår Bang & Olufsen, er 32 millioner kroner, lyder det i meddelelsen.

Mange af de licenser, som forstærkerforretningen har tjent penge på, er flyttet over i B&O inden frasalget.

- Historisk set har forretning relateret til brand licenser, herunder retten til atanvende Bang & Olufsen brandet på udvalgte produkter, for eksempel indbygget lyd ibærbare computere og mobiltelefoner, udgjort en betydelig del af ICEpowers indtjening.

- Over de seneste 12 måneder, hvor licensforretning er blevet et fokusområde for Bang & Olufsen, er alle licensaktiviteter relateret til Bang & Olufsen brandet blevet overført til Bang & Olufsen, lyder det.

B&O luftede allerede sidste år, at selskabet så på muligheden for at sælge ICEpower-divisionen. Frasalget sker i overensstemmelse med strategien om at slanke virksomheden.

I marts 2015 solgte B&O sin Automotive-division, der producerer lydsystemer til blandt andre Mercedes, BMW og Audi, for 1,17 milliarder kroner. Køberen var amerikanske Harman Corporation.

Siden efteråret har rygter om et salg af selve B&O floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har lagt et købstilbud.

Bang & Olufsen er fortsat i dialog om salg. Men der er stadig usikkerhed om, hvordan den vil ende, skriver selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.

/ritzau/

Dagens Gossip