Bo Spellerberg er afklaret med kort snor ved EM

Han er en fremtrædende spiller for KIF Kolding København, men på landsholdet må han nøjes med at indtage en mere perifer rolle.

34-årige Bo Spellerberg brillerer som venstre back på klubholdet, hvor han har skudt sig til førstepladsen på topscorerlisten i Herre Håndbold Ligaen.

Situationen er dog noget anderledes på landsholdet, for her er stjernespilleren Mikkel Hansen oftest at finde på backpladsen.

- Umiddelbart er jeg udset til at dække lidt af for Mikkel på den plads. Det kan så være, at der bliver brug for mig som playmaker, siger Bo Spellerberg.

- Vi vil alle gerne have, at Mikkel spiller brændende godt, og så kan der blive mindre spilletid til mig. Men der kan også blive perioder, hvor han skal spares lidt, eller vi trænger til noget nyt. Så jeg håber at komme til at bidrage, siger Bo Spellerberg.

KIF Kolding København har gennem hele sæsonen været hårdt ramt af skader, og der har været brug for Bo Spellerbergs offensive kvaliteter.

Det har han brugt til at spille fremragende igennem sæsonen, og derfor valgte landstræner Ulrik Wilbek – efter ikke at have udtaget ham til EM-bruttotruppen – alligevel at indlemme Bo Spellerberg i truppen, da Danmark i november spillede Golden League i Norge.

Veteranen har dog ikke kunnet overføre sin gode form fra klubholdet til landsholdet, og det er der flere grunde til.

- På landsholdet har jeg måske lidt kortere snor, for mange spillere kan bidrage. I klubben har jeg mere været tvunget til at spille uanset hvad. Her på landsholdet har Ulrik måske mere en tendens til at prøve et nyt kort. Det gælder også, hvis jeg spiller playmaker.

- Der er mange flere kort at spille ud, så Ulrik har flere muligheder. Jeg har ikke samme snor som i klubben, hvor vi ikke har haft ret mange spillere til rådighed i efteråret.

- Det er min rolle på landsholdet, og det har jeg vidst i mange år. Jeg ved, at jeg kan blive pillet ud hurtigt, men til gengæld kan jeg få chancen igen senere i kampen. Det er bare min rolle her, og den er markant anderledes end i klubben, siger Bo Spellerberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip