Bob Dole: Reagan ville ikke være republikaner i dag

Det får nu en af Republikanernes nestorer, tidligere senator og præsidentkandidat Bob Dole, til at træde frem og kritisere sit eget parti, som han betegner som idéforladt.

I et interview med Fox News siger 89-årige Dole, der tabte præsidentvalget til Bill Clinton i 1996, at republikanske koryfæer som Ronald Reagan og Richard Nixon ikke ville have fået plads i partiet, som det ser ud i dag, fordi de havde idéer og positive agendaer.

»Reagan ville ikke have været med. Nixon ville slet ikke have været med, fordi han havde idéer. Jeg kunne måske, men jeg tvivler på det,« sagde Bob Dole i interviewet med Fox News.

»Jeg synes, de burde sætte et skilt på dørene til partikontoret, hvor der står, at partiet er under reparation indtil 1. januar, og bruge tiden til at udvikle idéer og positive agendaer,« sagde han.

Kritikken af Republikanerne er dog ikke ensbetydende med, at Bob Dole selv har skiftet parti. Således var der også kritik af præsident Obama, som ifølge Dole er en dygtig golfspiller og meget veltalende, men »mangler evner til at kommunikere med både sit eget parti og Republikanerne«.

Og så rejser præsidenten for meget, mener den tidligere toppolitiker, som ser det som en del af forklaringen på det politiske dødvande.

»Det er skønt at tale i telefon med en person, hvis man kender vedkommende og har haft mulighed for at sidde ned og sludre med den person, ikke tale om noget specielt, bare sludre,« konstaterede Bob Dole.

Dole, der forlod Senatet i 1996 efter 27 års medlemskab, var selv formand for Republikanerne i starten af 1970erne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip