Bob Dylan udstiller portrætter i Danmark

Skrevet af admin

17/02/2014

Mest læste i dag

Med mere end 50 år i musikbranchen har den amerikanske sanger Bob Dylan for længst slået sig fast som en af musikkens helt store legender.

Men han har også andre talenter. Siden den 72-årige Bob Dylan var en ung mand, har han brugt meget tid på at tegne og male og i de seneste år, er han også begyndt at udstille sine kunstværker.

Og nu får danskerne lov at opleve multikunstneres malerier. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har nemlig fået chancen for at vise, hvad rockstjernen går og sysler med foran staffeliet, når museet til april viser udstillingen "Bob Dylan: Face Value".

- Det er lidt af et scoop, siger museumsdirektør på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Mette Skougaard og fortsætter:

- Han er en helt enestående kunstner, og så er det nogle værker, der tidligere kun har været udstillet på National Portrait Gallery i London.

Mette Skougaard besøgte selv udstillingen på museet i London, som er de eneste, der indtil nu har fået tilladelse til at udstille portrætterne.

Men den danske museumsdirektør ville have Bob Dylans værker til Danmark, så hun tog sagen i egen hånd.

- Jeg kontaktede National Portrait Gallery, og de formidlede en kontakt til Bob Dylan og hans agent, og så lykkedes det at få lov at udstille dem her, siger Mette Skougaard.

Udstillingen, "Bob Dylan: Face Value", består af 12 portrætter, som alle er en sammenblanding af Bob Dylans indtryk af mennesker gennem tiden. De mange indtryk og ansigtsudtryk har han genskabt i sin fantasi og formet som mennesker i sine portrætter.

Om Bob Dylan selv når at gæste Danmark og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot under udstillingen, ved museumsdirektøren endnu ikke.

- Men vi håber det, siger hun.

Det er ikke første gang, Bob Dylan udstiller værker i Danmark. I 2010 udstillede han 40 værker under navnet "The Brazil Series" på Statens Museum for Kunst.

Portrætudstillingen "Bob Dylan: Face Value" på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot løber fra den 17. april til den 31. juli.

/ritzau/