Bodyscanner skal sætte en stopper for narkosmugling

»Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at begrænse indsmugling af narkotika. Og når smuglerne bliver mere og mere kreative, skal vi også blive endnu dygtigere i vores toldindsats og tage nye metoder i brug. Derfor er den nye bodyscanner et vigtigt værktøj i SKATs indsats mod at afsløre endnu flere af de smuglere, der sluger narkotika,« siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

SKAT beslaglagde sidste år 18 kilo kokain og afslørede 22 forsøg på indsmugling af narko skjult i kroppen.

Den nye bodyscanner vil kun blive brugt over for personer, hvor der efter en individuel risikovurdering er mistanke om narkotikasmugling.

»Selv om vi nu har taget et nyt effektiv redskab i brug, så skal man som rejsende ikke frygte, at alle vilkårligt bliver scannet. Der skal ligge en konkret risikovurdering og mistanke bag enhver scanning. Der er altså ingen grund til at være nervøs for at blive udtaget til scanning, hvis man bare har været på ferie med familien,« understreger direktør Erling Andersen fra SKAT.

SKATs bodyscanner tages i brug mandag, men har været testet i weekenden. Det førte hurtigt til den første anholdelse, da en person, som ankom med fly fra Sydeuropa, blev afsløret med narkotika i kroppen. Sagen er overgivet til politiet til videre efterforskning.

Hvis tolderne ser noget mistænkeligt på scannerbilledet, eller den mistænkte ikke accepterer at blive scannet, overdrages vedkommende til politiet.

Dagens Gossip