Boe og Mogensen får dansk OL-billet i herredouble

Fremtiden var uvis for badmintondoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen, da sidstnævnte faldt om på sit hotelværelse 18. februar under hold-EM i Rusland og fik konstateret en såkaldt aneurisme.

Siden fulgte både en hjerneoperation og genoptræning, før Boe og Mogensen 1. juni var tilbage som deltager på højeste niveau ved Indonesia Open.

Tirsdag kan doublen glæde sig over at være udtaget til OL som den eneste danske herredouble. Det bekræfter Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig glad og stolt over udtagelsen. Det har selvfølgelig været en hård kamp, men jeg har fået stor opbakning fra folk omkring mig. Fra trænerne, eksperterne og min familie.

- Efter operationen var noget af det første, jeg sagde til min familie, at jeg ville tilbage. Jeg vil selv bestemme, hvornår jeg stopper min karriere, og det er ikke nu. Mathias og jeg er ikke mætte, og vi vil vinde flere medaljer.

- Nu er vi klar til at give alt, hvad vi har i os frem mod OL - med stædighed, når man rigtig langt, siger Carsten Mogensen.

Dermed bliver det ikke til nogen olympisk deltagelse for Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen.

Den sportslige ledelse i Badminton Danmark havde udskudt udtagelsen af herredoublen, da den ville være sikker på, at Carsten Mogensen var tilbage på højt sportsligt niveau.

Det fik man øjnene op for i Indonesien, selv om Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen nåede længere i turneringen og slog det par ud, som sendte Boe og Mogensen ud.

Badminton Danmarks sportschef, Finn Trærup-Hansen, havde trods et exit i anden runde set det, han ville fra Carsten Mogensen i turneringen.

- Vi så, at han leverede et præstationsniveau, der kan bygges videre på, så han ved OL sammen med Mathias Boe kan være medaljekandidat. Han tacklede desuden alle forholdene rundt om banen på en fin måde, siger sportschefen.

- Det kan godt være, at der er nogle lægebøger, som skal skrives om. Jeg er stadig fuld af forundring over, at han er kommet tilbage. Det har været en fantastisk udvikling, tilføjer Finn Trærup-Hansen.

Boe og Mogensen snuppede sølvmedaljer ved OL i London for fire år siden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip