Boe og Mogensen stolte over VM-finale

Vi tager det positive først. Carsten Mogensen og Mathias Boe spillede sig lørdag i VM-finalen i badminton i Kina. Efter en intens og spændende kamp mod et sydkoreansk par, vandt danskerne i tre sæt. Det betyder, at Boe og Mogensen søndag skal spille om at få guld med hjem fra verdensmesterskaberne i Kina.

- Det er endnu en af de store finaler, vi skal ud at spille, og det nyder vi rigtig meget. Vi er rigtigt stolte over, at vi kan nappe endnu en finale, siger Carsten Mogensen over telefonen fra Kina.

- Jeg synes, det er rigtig flot, og vi er meget stolte over, at selvom vi ikke spiller vores bedste hele tiden, så kommer vi i VM-finalen alligevel. Det er fandeme i orden, lyder det videre fra den ene af de to succesfulde badmintonspillere.  Men der var malurt i bægeret undervejs i semifinalen. Den kvindelige dommer dømte en noget usædvanlig kamp, hvor danskerne blandt andet blev nægtet at få tørret banen af, når sveden var dryppet ned og havde gjort banen våd.

I tredje sæt fik Carsten Mogensen et rødt kort, og danskerne mistede dermed et point og serven. Det forstod Mogensen intet af.

- Jeg tror ikke, at der var nogen af de 10.000 tilskuere i hallen, der forstod det - udover hende selv. Jeg ved ikke, om hun blev drillet i skolen, eller hvad der var sket med hende. Men noget må der være sket, for det første kort var også helt galt. Jeg var ved at træde ud af skoen, der var 30 grader inde i hallen, og vi måtte ikke tørre sved op. Det var decideret livsfarligt, fortæller Carsten Mogensen.

Det røde kort blev ifølge Mogensen givet, fordi danskeren havde jublet højlydt over en vundet bold ved nettet.

- Det måtte jeg åbenbart ikke. Det var helt galt. Man må håbe, at hun ikke skal have flere kampe her, for det er synd, hvis hun skal dømme igen, siger Mogensen.

Dommerfejl eller ej, så skal danskerne søndag spille finale mod det indonesiske par Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan. Det bliver en svær opgave.

- Vi har mødt dem én gang efter OL sidste år, hvor vi tabte ret klart i to sæt. De har vundet de seneste to turneringer, så de går ind som klare favoritter til kampen. Men vi ved godt, hvordan de spiller, så vi skal bare ud og give den fuld skrue, og så må vi se, om det bliver det ene eller andet. En af dele bliver det i hvert fald, siger Mogensen.

Den danske herredouble var også i finalen ved OL i London i 2012. Her tabte de til det kinesiske par, som lørdag blev slået af Setiawan og Ahsan, som danskerne møder i finalen søndag.

Dagens Gossip