Bøderegn: Eksplosion i antallet af fotovogne på de danske veje

Det skriver Søndagsavisen.

I første halvår af 2015 blev der registreret 133.685 bøder via fotovogne, hvilket er 34.259 flere end første halvår af 2014 - en stigning på 34,5 procent.

Det viser en foreløbig opgørelse fra Rigspolitiet.

Rigspolitiet oplyser dog samtidig, at der stadig ligger en stor mængde bøder ude i politikredsene fra samme periode, som ikke var sendt ud, da opgørelsen blev lavet. Derfor er den reelle stigning langt højere.

- Vi har hørt fra Rigspolitiet, at det i realiteten kan være helt op til 50.000 ekstra bøder, som har dannet pukkel ude i kredsene. Hvis det er tilfældet, er der jo tale om en fordobling, siger Torben Lund Kusk, afdelingschef i FDM, til Søndagsavisen.

Et af de erklærede mål med at firedoble antallet af fotovogne fra 1. februar i år er at nedbringe gennemsnitshastigheden på vejene. Og det er faktisk lykkedes, viser tal fra Vejdirektoratet.

Men det største gennemsnitlige fald, når man sammenligner perioden februar til juni 2014 med samme periode i 2015, er på beskedne 0,9 kilometer i timen på de jyske landeveje.

Et resultat, som FDM mener, er bevis på, at strategien med flere fotovogne ikke fungerer.

Hos Rigspolitiet mener man dog ikke nødvendigvis, at resultaterne er dårlige.

- Det er stadigvæk for tidligt at sige. De fald i hastigheden, der er målt, er måske små, men vi ved jo, at selv små udsving kan gøre en forskel i forhold til trafiksikkerheden, siger Thorkild Steen Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

De største fald i hastigheden skete over hele landet i februar og marts – siden er niveauet stille og roligt begyndt at nærme sig det samme som i 2014. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip