Bødestørrelse for ulovlige nummerplader er endnu uvis

Fra og med 15. november kan det give bødestraf, hvis man ikke har fastmonteret nummerpladen til sin bil. Dog er det endnu ikke afgjort, hvor meget man skal af med, hvis man forbryder sig mod den nye regel.

Det vækker utilfredshed hos FDM's konsulent Dennis Lange. Folketinget vedtog allerede i 2013 reglen om, at nummerplader skal være skruet fast til bilen, men det er først fra november, det vil få økonomiske konsekvenser.

- Man kan undre sig over, at trods to års forberedelse er konsekvenserne for bilisterne endnu ikke meldt ud. Man skulle tro, der har været rigeligt tid til at få detaljerne på plads, siger Dennis Lange i en skriftlig kommentar.

Dennis Lange undrer sig over, at prisen for lovovertrædelsen har været så længe undervejs. Derfor kontaktede FDM politiet for at få klarhed om bødens størrelse, men uden held.

- Det er efter vores oplysninger Rigsadvokaten, der skal fastsætte bødestørrelsen og antallet af bøder, siger Dennis Lange.

- Men selvom der nu kun er en måned til, loven træder i kraft, ved vi fortsat ikke, om en bilist risikerer én bøde for begge nummerplader, eller om der bliver tale om en bøde pr. nummerplade, der ikke er fastgjort, fortsætter han

Loven blev vedtaget på baggrund af, at mange danskere fik stjålet deres nummerplade. Alene i 2012 blev 20.000 nummerplader stjålet, hvilket var en fordobling af nummerpladetyverierne fra 2006.

/ritzau/

Dagens Gossip