Bødker sprudler i NHL-sejr

04/12/2013

Mikkel Bødker var involveret i halvdelen af Phoenix' scoringer, da holdet fra ørkenstaten Arizona vandt 6-2 i Edmonton i verdens bedste ishockeyliga.

Den danske NHL-forward stod for kampens første scoring efter knapt fire minutter.

Mikkel Bødker fik selv fat i pucken fra en Edmonton-back bag hjemmeholdets mål. Han sendte den videre og søgte ind foran mål, hvor han sekunder senere fik pucken retur, snurrede rundt og hamrede den i mål.

Danskeren var også med i Phoenix' scoringer til 3-1 i anden periode og 5-2 i tredje periode. Det var første gang i denne sæson, at den snart 24-årige forward lavede tre point i samme kamp. Han er nu oppe på syv mål og 18 point i 27 kampe.

Mikkel Bødker kunne have mødt sin tidligere holdkammerat fra svenske Frölunda, Philip Larsen, men den danske back hos Edmonton er fortsat skadet. Meldingerne går dog på, at han er meget tæt på at vende tilbage til holdet.

Også i New York spillede en dansker en hovedrolle. New York Islanders tabte 2-3 hjemme til Pittsburgh, efter at superstjernen Sidney Crosby scorede i overtiden for gæsterne.

Frans Nielsen kunne sandsynligvis have lukket kampen på straffeslag 13 minutter før tid. Desværre for New York Islanders misbrugte danskeren sit forsøg på den canadiske landsholdsmålmand Marc André Fleury.

Frans Nielsen fik straffeslag i et hurtigt kontraangreb, mens Islanders var i undertal. Lige præcis dét er ellers en af danskerens specialiteter, men den rutinerede Kris Letang tog ulovlige midler i brug og stoppede Nielsen.

Straffeslaget kunne have bragt New York Islanders foran 3-1.

- Der var stor forskel på scoring eller redning dér. Det ændrede kampen, siger Pittsburg-kaptajnen Sidney Crosby til nhl.com.

Jannik Hansen behøvede ikke lave point for Vancouver i udekampen mod Nashville. Gæsterne vandt alligevel 3-1.

Frederik Andersen var på bænken i Anaheims nederlag på 2-3 hjemme til Los Angeles Kings. Hans konkurrent i målet, Jonas Hiller bliver trods nederlaget fremhævet for at have spillet en af sine allerbedste kampe.