Bødskov afviser nøl om alkolåse

Skrevet af admin

21/10/2013

Dagens topnyheder

Alkolåse skal afklares teknisk, administrativt og juridisk, før de indføres. Det skete ikke, da Folketinget i 2010 enstemmigt vedtog VK-regeringens forslag, der går ud på, at dømte spritbilister skal bruge alkolås, så de ikke beruset kan starte bilen.

Det fastslår justitsminister Morten Bødskov (S) i en mail til Ritzau.

Venstres trafiksikkerhedsordfører, Karsten Nonbo kritiserer kraftigt Morten Bødskov for at forhale indførelsen af forslaget og sagde forleden, at "ansvaret ligger ene og alene i Justitsministeriet".

- Karsten Nonbo kan rette kritikken mod sin egen tidligere regering. For det var jo den tidligere VK-regering, der i marts 2010 fremlagde det forslag, der blev til den såkaldte alkolås-ordning.

- Et forslag, som var ukonkret, ufinansieret, og hvor en række tekniske, administrative og juridiske problemer ikke var løst. Det var det halvfærdige projekt, som vi arvede fra Venstre og Konservative, skriver Morten Bødskov.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, har kaldt Morten Bødskov i samråd om sagen.

Justitsministeren forklarer, at regeringen først vil afklare alle alkolåsens løse ender.

- Nu er vi ved at få skabt klarhed over de forskellige udeståender. Belært af erfaringerne fra den tidligere regerings arbejde med ordningen mener jeg, det er bedst, at alle forhold er belyst grundigt, inden vi kaster os ud i et projekt som dette, skriver Morten Bødskov.

Loven om alkolås e blev enstemmigt vedtaget i 2010. Lås en skal forhindre, at dømte spritbilister kører bil beruset.

Alkolåsen aktiveres, så bilen ikke virker, hvis man for eksempel blæser efter en våd julefrokost.

/ritzau/