Bødskov: Bandebekæmpelse har topprioritet

Det skriver Morten Bødskov (S) i en kommentar i Berlingske, efter avisen på lederplads har efterlyst en hårdere linje fra justitsministeren i bandekonflikten, der i den seneste tid har ført både skudepisoder og knivstikkerier med sig især i hovedstadsområdet.

Justitsministeren kalder de voldelige konfrontationer »fuldstændig uacceptable« og understreger, at »indsatsen mod banderne er på det højeste niveau nogensinde«.

»Ingen kan være i tvivl om, at politiet tager den nuværende situation meget alvorligt, og der ydes for tiden en helt ekstraordinær og målrettet indsats over for banderne,« skriver ministeren og henviser til en række aktioner, politiet har gennemført mod rocker- og bandekriminelle i de seneste uger.

Politiet har således slået til mod flere end 100 lokaliteter i København, og den seneste store bandeaktion, der fandt sted i sidste uge, sendte 27 personer med tilknytning til bandemiljøet bag tremmer, da de blev varetægtsfængslet, lyder det fra ministeren.

»Disse aktioner kommer ikke ud af det blå. De bygger på en løbende monitorering af bandemiljøet og massiv efterforskning,« skriver Bødskov.

Justitsministeren understreger, at regeringen har »fokus på at gøre livet så svært som muligt for bander og rockere«, og at man derfor har videreført bandeenheden Task Force Øst og oprettet en tilsvarende enhed i Vestdanmark, lige som der blandt andet er »prioriteret ressourcer til en øget indsats i udsatte boligområder.«

»Svaret er kort og godt: Der bliver slået hårdt til mod banderne. Og min besked til dem, der tror, at de kan te sig, som de vil, er helt klar: Banderne skal have - og får også - grovfilen,« slutter ministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip