Bødskov beklager fejlagtige oplysninger

Justitsminister Morten Bødskov (S) "beklager dybt", at medlemmerne af Folketingets Retsudvalg fik en begrundelse, som ikke var reel, da et besøg på Christiania blev aflyst i februar sidste år.

Det skriver ministeren i et svar til retsudvalget mandag aften. Udvalget skal have samråd om sagen tirsdag klokken 10.

- Jeg vil gerne beklage dybt, at jeg på denne måde har bidraget til, at medlemmerne af Folketingets Retsudvalg fik en begrundelse, som ikke var reel, skriver Morten Bødskov til udvalget.

- Der burde slet ikke være givet en anden begrundelse for indstillingen til Retsudvalget, når udvalget ikke kunne gives den reelle begrundelse, skriver ministeren.

Pladen blev stukket udvalget, da besøget 29. februar 2012 blev aflyst. Den reelle årsag skyldtes, at PET ikke ønskede daværende formand for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaards tilstedeværelse i fristaden.

Men det var ikke den forklaring, som medlemmerne i retsudvalget fik som begrundelse for aflysningen.

- Jeg kan også godt forstå, at det for Retsudvalgets medlemmer må opleves som utilfredsstillende, at de som parlamentarikere ikke kunne få den reelle begrundelse for, at besøget den 29. februar 2012 måtte udsættes, skriver Morten Bødskov.

I stedet ledte ministeren efter en forklaring, som han give udvalget. Og derfor tog Justitsministeriet kontakt til daværende politidirektør i København Johan Reimann for at kunne bruge ham som undskyldning for, at et besøg ikke kunne gennemføres.

- Politidirektøren oplyste i den forbindelse, at der rent faktisk var forskellige andre møder i Københavns Politi den 29. februar 2012, som han ellers skulle have deltaget i, skriver Morten Bødskov i svaret.

- Politidirektøren understregede samtidigt, at såfremt justitsministeren ønskede, at han deltog i Retsudvalgets besøg på Christiania, ville han selvfølgelig gøre det, forklarer ministeren.

Det endte med, at Folketingets retsudvalg fik en forklaring om, at besøget måtte udskydes, fordi Johan Reimann var forhindret i at deltage i et forudgående møde.

/ritzau/

Dagens Gossip