Bødskov: DF får ikke veto i Im's sag

Justitsminister Morten Bødskov (S) understreger nu, at Dansk Folkeparti ikke har nogen vetoret i spørgsmålet om, hvorvidt den udviste syvårige pige Im og hendes mor skal kunne komme tilbage til Danmark via en særlov.

- Dansk Folkeparti har ikke veto på de overvejelser, som regeringen gør sig. Jeg er tilfreds med, at DF allerede nu har meldt ud, at man er klar til at se på de overvejelser, som regeringen vil fremlægge, men DF har ikke veto, siger justitsministeren.

Justitsministeren har tidligere understreget, at det slet ikke var muligt at lovgive med tilbagevirkende kraft

- Vi lovgiver ikke med tilbagevirkende kraft, men ændrer reglerne, så det ikke sker fremover, sagde Morten Bødskov tirsdag eftermiddag til Ritzau.

Det er man så alligevel klar til at gøre. Men, fastslår ministeren, onsdag morgen:

- Når vi har med så principielle spørgsmål at gøre, så mener jeg, det er rimeligt, at så bakker alle partier op.

Det tolker De Radikales indfødsretsordfører, Marlene Borst Hansen, som en vetoret til Dansk Folkeparti.

- Fra Radikal side mener vi IKKE, at DF skal have vetoret, skriver hun på Twitter, og SF's indfødsretsordfører, Karina Lorentzen, understreger også, at Dansk Folkeparti ikke skal "forplumre" sagen om Im.

- Det er et principielt spørgsmål, fordi det handler om lovgivning med tilbagevirkende kraft. Men Dansk Folkeparti kan ikke betragte det her som et veto, siger Morten Bødskov til Ritzau.

- Jeg er tilfreds med at høre, at alle partier har tænkt sig at møde op til drøftelser med regeringen. Så hører vi, hvad de mener om det. Alle partier synes, at det her er en ulykkelig sag, så jeg forventer, at alle partier bakker op, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip