Bødskov har tillid til PET

Alligevel udtrykker justitsminister Morten Bødskov (S) fuld tillid til, at tjenesten ikke misbruger sine konti. Han noterer med tilfredshed, at PET har ændret procedurer og ikke længere anvender den særlige konto til andre formål.

»Der er ikke nogen, der forsøger at skjule noget, så derfor er jeg helt tryg ved, at man fra PETs side følger reglerne,« siger justitsministeren til TV 2 News.

»De procedurer, som nu er blevet tilrettelagt, er ganske fine,« tilføjer han.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), kalder sagen pinlig og uheldig for PET, men han mener ikke, at den bør få yderligere konsekvenser.

»Der er tydeligvis sket en beklagelig fejl i PET, hvor man måske eller måske ikke har indføjet en eller flere middage, der ikke er i overensstemmelse med statens takster for den slags. Det er beklageligt, at noget er bogført på en forkert konto,« siger Karsten Lauritzen.

Hos Enhedslisten mener man, at der er brug for en kulegravning af PETs finanser.

»En ting er frås med offentlige midler. En anden ting er, at det her er midler hensat til en særlig konto, der ikke er underlagt den revision, som alle andre offentlige midler er, fordi den skal bruges til særlige sikkerhedsopgaver,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø).

»Det er et eklatant tillidsbrud,« erklærer hun.

Dagens Gossip