Bødskov i krydsild om omstridt udrejsecenter

Siden det i sommer kom frem, at Sjælsmark Kaserne i den nordsjællandske kommune Hørsholm skal laves til udrejsecenter for asylansøgere imod kommunens ønske, har især de borgerlige partier været kritisk overfor beslutningen.

18 andre kommuner har tilkendegivet, at man gerne vil overtage udrejsecentret, men det har justitsminister Morten Bødskov (S) afvist, og det var også budskabet efter et to timer langt samråd onsdag eftermiddag.

- De andre områder har ikke levet op til de krav, der skal til, for at vi kan have et så effektivt udsendelsesarbejde som overhovedet muligt.

- Placeringen skal være rigtig, og mange udsendelser foregår fra Københavns Lufthavne. Størrelsen skal være rigtig, og indretningen skal være rigtig.

- Det hele står og falder med, hvordan vi sikrer, at udsendelsesarbejdet ud af landet kommer op i et endnu højere gear, siger Morten Bødskov.

Han afviser, at der har været tale om en "lukket proces", hvor lokalbefolkningen ikke er blevet hørt, som blandt andre Venstres Inger Støjberg og De Konservatives Tom Behnke, mener.

Politikerne har ifølge eget udsagn nemlig ikke fået lov til at se den vurdering, der viser, at de nødvendige forhold udelukkende er til stede på den nordsjællandske kaserne.

Trods samrådet føler Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, fortsat, at hun står tilbage uden svar på, hvorfor kommunen skal pålægges opgaven, når nu andre står i kø for at overtage den.

- Vi har jo bedt om at få tilsendt den vurdering ad flere omgange. Det har ministeren afslået.

- Han bliver ved med at henvise til vurderingen, men hverken Hørsholm Kommune, Folketinget eller den borgergruppe, der er oppe i nærheden, kan få indsigt i, hvilket beslutningsgrundlag ministeren har, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip