Bødskov: Ikke nemmere at få asyl i Danmark

Det fastslår justitsminister Morten Bødskov (S) i en skriftlig kommentar efter nævnets vurdering af, at dele af Syrien er så farlig, at flygtninge fra disse områder ikke behøver at være personligt forfulgte for at få asyl.

»Asylreglerne er ikke ændret, og det er ikke blevet nemmere at få asyl. Der vil fortsat ske en individuel behandling af alle sager,« lyder det fra justitsministeren.

Han afviser dermed også den konservative rets- og integrationsordfører, Tom Behnke (K), der beskylder Flygtningenævnet for at overskride sine beføjelser og ændre dansk udlændingepolitik.

»Der er ifølge Flygtningenævnets vurdering visse dele af Syrien, hvor man vil risikere overgreb i strid med menneskerettighederne, hvis man bliver sendt tilbage. Det er således fortsat en konkret og individuel vurdering, om ansøgeren opfylder betingelserne for at få asyl,« siger Morten Bødskov.

»Situationen i Syrien kan hurtigt ændre sig både til det bedre og til det værre, og jeg ved, at Flygtningenævnet løbende overvejer sin praksis i lyset af udviklingen,« siger han.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), kræver en garanti for, at de syriske flygtninge hjælpes tilbage til hjemlandet, når borgerkrigen er slut, men en sådan garanti kan justitsministeren ikke udstede.

»Når konflikten slutter, kan de syriske asylansøgere, alt efter omstændighederne, sendes hjem. Asyl meddeles altid i første omgang som en tidsbegrænset opholdstilladelse, og hvis forholdene i hjemlandet ændrer sig afgørende, kan opholdstilladelsen inddrages igen. Det er op til Udlændingestyrelsen og i sidste ende Flygtningenævnet at vurdere dette spørgsmål,« forklarer Morten Bødskov.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip