Bødskov: Jeg blev ikke orienteret om PET-scenarier

Justitsminister Morten Bødskov (S) har været orienteret om forløbet op til aflysningen af et besøg af Folketingets retsudvalg på Christiania i februar 2012.

Men han fastslår, at han ikke har kendt til PET's forskellige scenarier for at undgå, at den tidligere DF-leder Pia Kjærsgaard deltog i et besøg i fristaden sammen med retsudvalget.

- Jeg vil godt gøre det helt klart, at jeg ikke er blevet orienteret om de konkrete scenarier, som PET arbejdede med i forbindelse med planlægningen af retsudvalgets og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania, siger Bødskov tirsdag aften i en kommentar til Ritzau.

Nogle reaktioner på den redegørelse, som afgående PET-chef Jakob Scharf tirsdag afleverede om den PET-beskyttede Pia Kjærsgaards Christiania-besøg, kredser om, hvor meget Bødskov har vidst om PET's planlægning.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, mener, at redegørelsen flytter "aben" fra Jakob Scharfs skulder til justitsministerens.

I redegørelsen skriver Scharf, at han "i fortrolighed orienterede justitsministeren og Justitsministeriet om, at der til det konkrete trusselsbillede hørte, at Pia Kjærsgaard havde planer om at træde midlertidigt ind i retsudvalget" ved Christiania-besøget.

Men Bødskov afviser, at han har været orienteret om PET's konkrete scenarier for besøget.

- Jeg orienteres heller ikke sædvanligvis som justitsminister om efterretningstjenestens konkrete overvejelser i forbindelse med personbeskytttelsesopgaver, skriver Bødskov.

Efter at han modtog redegørelsen fra Scharf, har han derimod drøftet beskyttelsesopgaven med PET og indskærpet følgende:

- På den baggrund har jeg meddelt PET, at et scenarie, der ville indebære, at et arrangement søges placeret på et tidspunkt, hvor et medlem af Folketinget med personbeskyttelse ikke vil kunne deltage, fremadrettet ikke bør indgå i efterretningstjenestens overvejelser uden at det pågældende folketingsmedlem er orienteret herom, siger Bødskov.

/ritzau/

Dagens Gossip