Bødskov: Jeg var med til aflyse Pias besøg på Christiania

Justitsminister Morten Bødskov (S) holder fast i, at det var rigtigt ikke at fortælle Folketingets Retsudvalg om det skærpede trusselsbillede, som var årsag til, at et besøg på Christiania i februar sidste år blev udskudt.

Men han præciserer, at han traf beslutningen i samråd med formanden for retsudvalget, Anne Baastrup (SF). Det var ikke Anne Baastrup alene, der traf beslutningen.

- Jeg vil gerne præcisere, som jeg også skrev i min udtalelse fra 19. november, at formanden for retsudvalget efter samråd med mig vurderede, at det planlagte besøg på Christiania måtte udskydes, skriver Morten Bødskov i en mail til Ritzau.

- Der var ikke - som jeg udtrykte over for Ritzau tidligere - tale om, at det var formanden alene, der traf den beslutning.

Ministeren kritiseres for at have vildledt Folketinget i samarbejde med tidligere formand for retsudvalget Anne Baastrup (SF).

- Jeg mener, at det, jeg har gjort her, er det eneste ansvarlige at gøre i den pågældende situation.

- Man skal forstå, at det her handler om kilder i miljøer, der giver politiet og Politiets Efterretningstjeneste et indblik i, hvad der foregår. Det er det, de bygger hele deres viden på, og derfor er det selvfølgelig meget følsomt.

- Hvis man viderebringer det, så risikerer man altså at kompromittere efterretningstjenestens fundament, siger Bødskov, der torsdag er i Bruxelles.

Folketingets retsudvalg fik i stedet en forklaring fra Anne Baastrup om, at besøget måtte udskydes, fordi daværende politidirektør i København, Johan Reimann, var forhindret i at deltage i et forudgående møde.

- Hvis man skulle kritisere mig for noget, så skulle det være, at jeg havde holdt den her viden fra politiet og PET tilbage og havde sagt til retsudvalget: "tag på besøg på Christiania", vel vidende at det hele risikerede at brage løs derude.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip