Bødskov møder modstand: DF vil have asylcenter til afstemning

Ministeren burde i det mindste spørge lokalbefolkningen først, mener, Hans Kristian Skibby (DF), der har været formand for Folketingets Kommunaludvalg.

»Det er så groft at placere et sådan center blot to kilometer fra Sandholmlejren, at en sådan beslutning alene burde kunne gennemføres efter en lokal folkeafstemning hos kommunens borgere. Derfor bør justitsministeren genoverveje ganske kraftigt - og sikre at kommunens borgere inddrages via en folkeafstemning, gerne i forbindelse med byrådsvalget i november,« siger han i en pressemeddelelse.

Hans Kristian Skibby understreger, at det normalt er byrådet, der bestemmer den slags, og han undrer sig over, at Morten Bødskov ikke vil respektere det lokale demokrati.

»Det vil justitsministeren åbenbart ikke og nu tvinges Hørsholm Kommune til, uden borgernes inddragelse, at lægge areal til 700 nye beboere - tilmed allerede udviste asylansøgere som ingen interesse har i at opføre sig ordentligt, al den stund at de allerede står til udvisning fra Danmark,« siger han.

Ministeren bruger et juridisk greb til at affeje modviljen i kommunalbestyrelsen i Hørsholm til at ændre planloven.

»Det eneste, vi kan gøre her, er at bruge et landsplandirektiv. Miljøministeren kan fastsætte bindende regler for anvendelsen af eksempelvis kasernen. Og det værktøj vil blive brugt her,« sagde Morten Bødskov til Berlingske fredag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip