Bødskov og Baastrup blev enige om nødløgn

Den tidligere formand for Folketingets Retsudvalg, Anne Baastrup (SF), blev taget i ed af justitsminister Morten Bødskov (S), da Folketingets Retsudvalg skulle forhindres i en udflugt til Christiania i februar 2012.

Efter en fortrolig orientering fra Bødskov, blev de to enige om, at udskyde besøget. Anne Baastrup fik dog ikke at vide, at det var daværende formand for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard, der var den reelle årsag.

Det fremgår af et svar fra Morten Bødskov til Folketingets Retsudvalg.

- Det var i mine øjne en rigtig vurdering at lade medlemmernes sikkerhed veje tungest, men baggrunden for det skærpede trusselbillede måtte ikke videregives til Retsudvalgets medlemmer, da det ville kompromittere de efterretninger, som PET havde indsamlet, skriver han.

Derfor drøftede han med udvalgets formand, hvad de skulle bruge som begrundelse for en aflysning i stedet. Og derfor blev den daværende politidirektør i København Johan Reimann hevet frem.

- Der er ingen tvivl om, at vi ledte efter en begrundelse for at kunne indstille, at besøget blev udsat, skriver ministeren i svaret.

- Det stod således allerede før mødet med den daværende formand for Retsudvalget klart for mig, at der ville være behov for en begrundelse til Retsudvalget for en indstilling om at udsætte besøget på Christiania, skriver Bødskov.

Anne Baastrup har tidligere forsvaret, at Folketinget ikke fik klar besked om Christiania-besøg. Hun mener ikke, at hun fejlinformerede Folketinget, selvom hun ikke fortalte hele sandheden om årsagen til, at retsudvalgets besøg på Christiania måtte udskydes.

- Jeg definerer det ikke som en fejlinformering. Jeg definerer det som et forsøg på at beskytte politiets kilder, har Anne Baastrup tidligere sagt.

/ritzau/

Dagens Gossip