Bødskov: PET-middage får ingen konsekvenser

Det får ikke konsekvenser for Politiets Efterretningstjeneste (PET), at der er brugt penge på dyre afskedsmiddage til chefer.

Det siger justitsminister Morten Bødskov (S), som er tilfreds med, at PET allerede har ændret procedurerne, så det er Rigsrevisionen, der står for at revidere den slags udgifter.

- Jeg synes, de procedurer, der er tilrettelagt nu, er ganske fine, og de er i stand til at sikre, at alt foregår efter bogen, siger Bødskov til TV2 News.

Justitsministeren siger samtidig, at udgifterne på næsten 10.000 kroner til en middag på restaurant Umami i København, som Ekstra Bladet henviser til, ikke er taget fra en hemmelig konto til "særlige udgifter".

- Det konkrete arrangement er faktisk ikke blevet afholdt af den her særlige kasse. Det er afholdt efter de procedurer, hvor det er Rigsrevisionen, som reviderer det, siger Bødskov.

Justitsministeren vil ikke tage stilling til, om det er rimeligt at bruge over 9700 kroner på en afskedsmiddag for en PET-chef.

- Det skal jeg ikke blande mig i. Det er Rigsrevisionen, der sidder for bordenden og skal revidere den her form for bilag, siger Bødskov.

Hos Rigsrevisionen meddeler pressechef Lisbeth Sørensen, at man ikke har nogen kommentarer til, hvorvidt man vil gå ind i sagen af egen drift.

Chefen for PET, Jakob Scharf, udtaler torsdag, at "det må anses for unødvendigt" at lade kontoen til særlige udgifter dække udgifterne til afskedsarrangementer for chefer og medarbejdere.

Det er dog højst sket i ét tilfælde - tilbage i 2009 - lyder forklaringen fra PET.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti har tidligere torsdag forlangt, at justitsministeren redegør for, hvad der er foregået og placerer et ansvar for et eventuelt misbrug af midler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip