Bødskov sætter ind over for kriminelles udnyttelse af digital tinglysning

Politiken skriver torsdag, at justitsminister Morten Bødskov er klar til at ændre systemet for digital tinglysning, da det siden 1. juli har været muligt ved en simpel søgning på adresser at finde ud af, hvem der bor der, og hvordan deres lån og gæld i boligen ser ud, lige som man også kan finde beboernes fødselsdato. Og ældre og gældfrie boligejere har også ofte flest værdigenstande som for eksempel guld og sølv i boligen, hvilket gør dem til oplagte indbrudsofre, skriver Politiken.

Bekymrede ældre har derfor henvendt sig til Ældre Sagen, og Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF), har rejst sagen i retsudvalget. I et svar til udvalgets medlemmer skriver ministeren ifølge Politiken, at det er »naturligvis vigtigt løbende at være opmærksom på, om reglerne på området fortsat er tidssvarende. Tinglysningssystemet er selvfølgelig ikke tænkt som et redskab for kriminelle til at finde frem til potentielle ofre. Jeg vil i den forbindelse umiddelbart efter sommerferien drøfte med Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten, hvilke tekniske justeringer af det digitale tinglysningssystem, der kan være anledning til at foretage.«

Oplysningerne i den digitale tingbog er blandt andet tiltænkt potentielle boligkøbere, der er interesserede i oplysninger om en bolig, lige som man for eksempel også kan bruge det til at undersøge, hvilken type lån naboen har.

Ministerens udmelding bliver modtaget positivt hos Ældre Sagen, der opfordrer til, at denne »vejviser for indbrudstyve« bliver ændret hurtigst muligt.

Ifølge Politiken finder 62 procent af alle indbrud sted hos folk, der har rundet 50 år, og politiet ser »en vis tendens« til, at organiserede tyvebander går målrettet efter guld og sølv.

Dagens Gossip