Bødskov skal forklare PETs køb af tavshed

Forsøgte PET at betale en agent for hans tavshed?

Det spørgsmål skal justitsminister Morten Bødskov nu forsøge at besvare i et åbent samråd den 22. november, skriver jp.dk.

Ministeren er kaldt ind af Enhedslisten og Dansk Folkeparti, efter Jyllands-Posten søndag kunne afsløre, at PET forsøgte at betale tidligere PET-agent Morten Storm for hans tavshed om sine seks år som agent. Pris; 1,5 millioner kroner skattefrit.

- De nye oplysninger understreger, at der er tale om en speget sag, hvor PET har et forklaringsproblem. Det er efterhånden tydeligt for mig, at PET på en eller anden måde har brudt reglerne, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Jyllands-Posten.

Morten Storm stod frem for to uger siden og fortalte om et samarbejde med PET og CIA om at spore Al Qaida-lederen Anwar al-Awlaki for at dræbe ham. Han døde ved et amerikansk droneangreb den 30. september 2011.

- Sagen er for alvorlig til, at man bare kan lade den gå i glemmebogen. Og får vi ikke en tilfredsstillende forklaring fra justitsministeren i samrådet, må vi have en uvildig undersøgelse, siger Pernille Skipper til jp.dk.

Tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen siger i avisen søndag, at han aldrig har hørt om et så højt beløb for at tie.

Han ser to forklaringer på tilbuddet: Enten vil PET undgå, at en tidligere agent afslører detaljer, som kan kompromittere arbejdet - eller også vil man dække over aktioner, hvor metoderne har været på kant med reglerne.

- Vi har som udenforstående ikke forudsætninger for at sige, om det er et højt beløb, eller hvad baggrunden kan være for tilbuddet. Derfor lægger jeg meget vægt på Bonnichsens udtalelser, siger Pernille Skipper.

Justitsminister Morten Bødskov vil stadig ikke udtale sig om de nye oplysninger, oplyser hans særlige rådgiver.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip