Bødskov står til at ryge ud af Folketinget

Hvis der var valg i dag, måtte justitsminister Morten Bødskov (S) både vinke farvel til sin ministerpost og sin plads i Folketinget. Det viser en prognose fra Altinget.dk, som er foretaget af valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af meningsmålinger fra april.

Prognosen viser, at Socialdemokraterne blot ville få 28 mandater ved et valg i dag mod 44 mandater ved valget i 2011. Det betyder også, at regeringspartiet - hvis prognosen holder - vil miste to af sine mandater i Københavns Omegns Storkreds, hvor Bødskov er valgt ind på det tredje kredsmandat. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil højst sandsynligt kunne beholde sit mandat i kredsen, og det samme vil formand for Folketinget, Mogens Lykketoft (S), skriver Altinget.dk.

Morten Bødskov er i øjeblikket under heftig kritik på grund af den nye offentlighedslov, som har sat hans popularitet under pres.

Justitsministeren er dog ikke den eneste, som kan mærke taburetten vakle under sig. Det samme gælder udviklingsminister Christian Friis Bach (R), udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF), viser Altinget.dks prognose. Det er første gang, en S-minister er med på listen.

En plads i Folketinget er dog ikke en forudsætning for at være minister.

Dagens Gossip