Bødskov svarer igen i sag om fangeudveksling

Det siger justitsminister Morten Bødskov (S), der tirsdag skal i samråd om sagen.

»Regeringen har sammen de Konservative og Liberal Alliance forstærket indsatsen fra, at der blev sendt to personer hjem under VK-regeringen i 2011 til, at vi i 2012 er oppe på 16. I år er vi oppe på 12, og der er allerede en håndfuld, som er parat til at blive sendt hjem i år. Men det er klart, at vi skal endnu højere op,« siger Morten Bødskov.

Han henviser til den aftale, der blev indgået i efteråret om kriminalforsorgens økonomi for 2013 til 2016, hvor et væsentligt element er at sikre, at flere kriminelle udlændinge afsoner deres straf i hjemlandet i stedet for at sidde i et dansk fængsel. Det er på den baggrund, at en såkaldt Task Force Hjemsendelse er blevet oprettet i Justitsministeriet.

Mandag sagde Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), at justitsministeren bør tage fat på EU-kommissionen og slå i bordet over for de lande, der ikke har indført reglerne.

»Det betyder, at hundredvis af EU-borgere fylder op i danske fængsler. Danmark har været duks og tager også imod danske borgere, der afsoner i andre EU-lande. Men vores tålmodighed er sluppet op, og nu håber vi, at selv justitsministeren kan se, at det er nødvendigt at rejse sagen over for kommissionen,« sagde Karsten Lauritzen, der sammen med Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) har taget initiativ til samrådet.

»Der er tale om millioner af kroner, som Danmark kunne spare, hvis man fik det her til at fungere. Landene skal bare gøre, som de har lovet at gøre for halvandet år siden,« sagde Karsten Lauritzen videre.

Morten Bødskov giver dog ikke meget for Venstres pres.

»Venstre må feje for egen dør. Det er letkøbt at kritisere en regering, som rent faktisk har mangedoblet det antal udsendelser, man selv var i stand til at levere. Karsten Lauritzen må have dårlig samvittighed over, at man ikke har gjort det godt nok selv,« siger justitsministeren.

Task Force Hjemsendelse har oprettet kontakter med en række lande for at styrke overførselsindsatsen af fanger blandt andet med myndighederne i Litauen og Rumænien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip